Veel Gestelde Vragen

WAT ZIJN MONSTER JAM TRUCKS?

Iedere Monster Jam truck is ongeveer 3,20 meter hoog, 3,65 meter breed, 5,20 meter lang en weegt 4.500 kilogram. Een Monster Jam motor genereert 1.500 PK dankzij een blower die lucht en brandstof in de motor perst. De motor loopt op methanol, dat opgeslagen zit in een speciaal geconstrueerde veiligheidscel en verbruikt 11 liter per minuut. De truck maakt gebruik van een four-link race ophanging met vier bars die de voor- en achteras koppelen aan het frame. Hij rijdt op clusters van met stikstof gevulde schokbrekers, die zorgen voor 75 centimeter demping tijdens de rit. De BKT banden zijn 1,68 meter in diameter en 1,10 meter breed,  ze worden opgeblazen tot 16-20 psi en wegen met wielen 365 kilogram per stuk. De cabine van de driver is een stalen veiligheidscontructie, vervaardigd uit een buis en gemonteerd op het truck chassis. De truck body's zijn op maat gemaakt en van fiberglas. Iedere truck wordt getransporteerd in een speciaal geprepareerde trailer, waarin ook de reserve onderdelen zitten.

WAT ZIJN DE MONSTER JAM SPEEDSTERS?

Speedsters zijn off-road sport voertuigen, speciaal gemaakt  voor ruig terrein en om scherp langs obstakels te manoeuvreren. Ze worden aangedreven door een 1000cc motor en behalen snelheden van 137 kilometer per uur. Ze zijn breder en langer dan een ATV en hebben een gesloten cabine met 2 stoelen. Hun lage zwaartepunt zorgt voor optimale wendbaarheid.

WAT ZIJN DE MONSTER JAM QUADS?

ATV's zijn machines die gebouwd zijn om off-road te presteren. Ze zijn gemodificeerd om te racen en worden aangedreven door een 450cc viertakt motor, waardoor ze een snelheid van 90 kilometer per uur kunnen halen

HOE WORDEN PUNTEN GESCOORD?

Punten worden gegeven op basis van het optreden. De winnaar van de competitie ontvangt de hoogste punten, terwijl de rest van het deelnemers minder punten ontvangt. Het aantal punten dat gegeven kan worden verschilt per onderdeel van de competitie. 

WIE GEEFT PUNTEN EN KIEST DE WINNAAR VAN HET EVENT UIT?

Een jury samengesteld uit bezoekers bekijkt de competitie en geeft punten aan het optreden. Elk jurylid kan punten geven van 1 (laagst) tot 10 (hoogst). Als de scores zijn vastgelegd, worden de hoogste en laagste score afgetrokken.. De scores opgeteld is het eindtotaal. In het geval van een gelijk aantal punten wordt de hoogste score afgetrokken

WIE ZIJN DE TEGENSTANDERS BIJ MONSTER JAM?

Monster Jam drivers komen voort vanuit verschillende disciplines. Nieuwe drivers worden ieder jaar uitgezocht en opgeleid. Op een dag zou jij het zomaar kunnen zijn!

HOE WORDT HET PARCOURS GEMAAKT?

Het Monster Jam parcours wordt gemaakt van vrachtwagenladingen modder, die naar het stadion gebracht worden en op het veld gestort worden. De hoeveelheid modder hangt af van het formaat van het stadion. Een speciale crew werkt allereerst aan de basis en maakt vervolgens de obstakels in een paar dagen tijd. Alle obstakels worden nauwkeurig gemeten, zodat de competitie eerlijk verloopt en om ervoor te zorgen dat het parcours zorgt voor de nodige spanning en opwinding

WAT IS DE PIT PARTY?

Monster Jam start vaak met een Pit Party, waardoor fans de kans hebben om de drivers te ontmoeten en foto's én handtekeningen te scoren. Voor een Pit Party heb je een apart ticket nodig naast het ticket voor de Monster Jam show.

De Pit Party start om 11.30 uur en eindigt om 13.00 uur. LET OP: Toegang tot de Pit Party blijven krijg je tot uiterlijk 12.30 uur. Het is mogelijk dat in het geval van lange rijen de toegang tot bepaalde handtekeningsessies eerder sluit. Plan jouw bezoek aan de Pit Party goed, zodat je er alles uithaalt.